Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/humakoor/public_html/templates/humanitas5/functions.php on line 566

Wie zijn wij?

Het Humanitaskoor is  opgericht op 8 maart 1963.

De leden waren allemaal bewoners van de Humanitasflat , een woonvoorziening voor senioren. Zij ontdekten dat er meer was dan alleen wonen, en richten een zangclub op in de recreatieruimte.  Het koor groeide voorspoedig, het werd zo groot dat ze moesten verhuizen naar gebouw “De Hoop”aan de Populierenlaan te Beverwijk.

De eerste dirigent die voor het koor heeft gestaan was Mevr. Hippe-Tendeloo. De andere dirigenten die Mevr. Hippe – Tendeloo zijn opgevolgd zijn: Frans Kocx, Marlie Durge, en sinds 2009  Wim de Vries ( huidige dirigent ) Wim heeft wel wat aanpassingen gedaan en is zich met de leden toe gaan leggen op een wat moderner repertoire .